środa, 25 lipca 2012

Festa Italiana!

Po męczącym dniu każdy chciałby coś zjeść! Najlepiej pysznego i nietuczącego, no ale niestety czasami nie da się tego pogodzić! Uważam, że raz w tygodniu można sobie pozwolić na kaloryczny rozejm i skonsumować to o czym cały czas myślimy, oczywiście z umiarem! Podzielę się tym co dziś przygotowałem, a nie jest to trudne i wszystkim znane, połączyłem ze sobą dwa znane makaronowe przepisy.

 Do przygotowania potrzeba nam:

25dag boczku 
jedna sucha kiełbaska
stołowa łyżka śmietany (18%)
makaron wg uznania, ja uwielbiam penne PEŁNOZIARNISTY!
jeden ser mozzarella
10 dag parmezanu
10 dag sera pleśniowego
jeden serek topiony
świeża pietruszka


Dalej jest tylko prościej. Dla tych którzy nie są kuchennymi mistrzami i nie znają też rewolucji Magdy Gessler: nie trzeba się niczego bać!
Boczek i kiełbasę wrzucamy na patelnię, smażymy aż się zarumienią, w tym samym czasie w garnku roztapiamy serek topiony ze śmietaną, mozzarellą i serem pleśniowym, dodajemy pół szklanki wody (wg uznania) na koniec kroimy pietruszkę. Sos mieszamy z boczkiem i makaronem, posypujemy posiekaną pietruszką, trzemy parmezan i smacznego! :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz